• Leu / EUR4.9250
  • Leu / GBP5.7274
  • Leu / USD4.7278
Business Internaţional

Anthony Fauci se retrage din funcţia de director al Institutului de Boli Infecţioase din SUA

Anthony Fauci se retrage din funcţia de director al Institutului de Boli Infecţioase din SUA

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

22.08.2022, 20:15 120

Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional privind Alergiile şi Bolile Infectioase din SUA (NIAID) şi consilier al preşedintelui Joseph Biden, a anunţat că se va retrage din funcţii în decembrie, după mai mult de cinci decenii de activitate în serviciul public.

"Anunţ astăzi că voi demisiona din funcţiile de director al Institutului Naţional privind Alergiile şi Bolile Infectioase, de şef al Laboratorului de Imunoreglementare şi de consilier medical şef al preşedintelui Joe Biden. Voi renunţa la aceste funcţii în decembrie anul acesta pentru a continua un nou capitol al carierei mele", a transmis dr. Anthony Fauci, într-un comunicat.

Anthony Fauci, în vârstă de 81 de ani, a condus Institutul Naţional privind Alergiile şi Bolile Infectioase (NIAID) din anul 1984. S-a alăturat iniţial Asociaţiei Institutelor Naţionale de Sănătate în 1968, imediat după ce încheiase perioada de rezidenţiat medical.

În ultima perioadă, Anthony Fauci a fost şi consilier al preşedintelui Joseph Biden privind Situaţia Medicală, în contextul pandemiei, conform cotidianului The Washington Post.

Anthony Fauci a catalogat pandemia de coronavirus drept una dintre cele mai mari provocări din cariera sa. "A fost una dintre cele mai importante provocări cu care am fost nevoiţi să ne confruntăm şi cred că echipa mea şi cu mine - lăsăm istoria să judece - am avut o contribuţie majoră. Nu am făcut-o singuri, dar am avut un rol major în dezvoltarea de vaccinuri care au salvat milioane de vieţi", a afirmat Fauci.

"Datorită contribuţiilor doctorului Fauci în materie de sănătate publică, au fost salvate vieţi aici, în Statele Unite, şi în întreaga lume", a declarat preşedintele Joseph Biden.

"În contextul renunţării la funcţiile în Administraţia SUA, ştiu că poporul american şi întreaga lume vor beneficia în continuare de expertiza doctorului Fauci în orice va face în continuare. Datorită lui, Statele Unite ale Americii sunt mai puternice, mai reziliente şi mai sănătoase", a subliniat Biden, conform agenţiei Reuters.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9250
Diferență: -0,1197
Ieri: 4.9309
Azi: 4.7278
Diferență: -0,2363
Ieri: 4.7390
Azi: 5.7274
Diferență: -0,2421
Ieri: 5.7413
Azi: 5.0120
Diferență: -0,2706
Ieri: 5.0256