Business Internaţional

Aproape jumătate din germani vor ca Merkel să demisioneze înainte de alegerile din 2021 -sondaj

Aproape jumătate din germani vor ca Merkel să...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

27.12.2017, 12:10 731

Sondajul publicat miercuri de institutul de sondare a opiniilor YouGov arată că 47% din germani vor ca Merke să se retragă din funcţie, înainte de terminarea mandatului ei, în timp ce doar 36% vor ca ea să îşi ducă mandatul până la sfârşit.

Numărul susţinătorilor Angelei Merkel a crescut la scurt timp după alegerile parlamentare din octombrie. Un sondaj efectuat de YouGov la momentul respectiv a găsit doar 36% din alegători în favoarea unei plecări timpurii pentru Merkel, comparativ cu 44% care au vrut să rămână în funcţie.

Discuţile cu privire la formarea unei noi coaliţii între Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi Partidul Social-Democrat din Germania (SPD) vor începe pe 7 ianuarie şi ar putea fi încheiate cu apariţia coaliţiei, sau cu formarea unei minorităţi guvernamentale, conduse de Merkel.

În cazul în care discuţiile eşuază, iar cele două formaţiuni politice nu reuşesc să ajungă la o înţelegere, alegerile vor fi organizate în 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO