Business Internaţional

Arianna Huffington este noua faţă publică a Uber: Ea va avea sarcina de a vinde povestea conform căreia Uber se poate schimba

Arianna Huffington este noua faţă publică a Uber: Ea...

Autor: Corina Zamfir

04.07.2017, 11:13 535

Arianna Huffington, în vârstă de 66 de ani, este noua faţă publică a Uber, după ce cofondatorul companiei americane, Travis Kalanick, a demisionat din funcţia de director executiv, în urma unor presiuni din partea acţionarilor, scrie Financial Times.

Compania a trecut de la o criză la alta, dar abilităţile Ariannei Huffington par a fi cele mai potrivite pentru sarcina de a vinde povestea conform căreia Uber se poate schimba.

Pe măsură ce Uber îşi va reconstrui poziţiile de vârf, Arianna Huffington va ocupa o poziţie centrală. Ea se află în subcomisia de conducere care efectuează căutarea unui nou director executiv, subcomisie care supraveghează şi punerea în aplicare a raportului fostului avocat general al SUA, Eric Holder.

Când Arianna Huffington a fost invitată să se alăture consiliului de administraţie al Uber, ea şi directorul executiv Travis Kalanick au vorbit mai mult de patru ore, iar ea i-a pregătit o omletă.

Gestul a fost ridiculizat de către cei din interiorul Uber, care îl văd ca pe un stereotip sexist. Dar povestea dezvăluie, de asemenea, prietenia strânsă care a apărut între Arianna Huffington, în vârstă de 66 de ani, şi Travis Kalanick, 40 de ani.

Relaţia lor a fost esenţială pentru modul în care evenimentele de la Uber au decurs în ultimele săptămâni.

Când investitorii l-au atacat pe Kalanick cerându-i demisia, Arianna Huffington a fost cea care a fost chemată pentru consiliere. "Am simţit că nici el, nici compania nu ar trebui să treacă printr-o luptă publică prelungită. Dar a fost în întregime decizia sa ", a declarat ea pentru Financial Times.

"Dacă Travis ar fi luptat cu investitorii, aţi fi avut un război civil şi ea a contribuit la prevenirea acestui lucru", a spus un acţionar.

"În calitate de singura femeie din board, a fost important să mă pun la dispoziţia angajaţilor, să ascult şi să precizez că boardul va fi cu picioarele pe pământ şi că ne-am angajat în schimbări fundamentale. Acestea au fost, de asemenea, probleme pe care le-am scris şi despre care am vorbit foarte mult", a spus Arianna Huffington

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO