Business Internaţional

Aripa armată a Hamas: Peste 60 de ostatici, daţi dispăruţi din cauza atacurilor aeriene israeliene

Aripa armată a Hamas: Peste 60 de ostatici, daţi...

Autor: Laura Buciu

04.11.2023, 23:02 10

Aripa armată a facţiunii militante palestiniene Hamas a declarat sâmbătă că peste 60 de ostatici sunt daţi dispăruţi din cauza loviturilor aeriene israeliene asupra Gaza, relatează Reuters.

La sfârşitul lunii trecute, Hamas a declarat că aproximativ 50 de prizonieri deţinuţi au fost ucişi în atacurile israeliene asupra Gaza.

Abu Ubaida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Izz el-Deen al-Qassam, a declarat pe contul de telegramă al Hamas că 23 de cadavre din cei 60 de ostatici israelieni dispăruţi au fost prinse sub dărâmături.

„Se pare că nu vom reuşi niciodată să ajungem la ei din cauza agresiunii brutale continue a ocupaţiei împotriva Gaza”, a spus el.

Reuters nu a putut verifica declaraţia.

Armata israeliană nu a răspuns unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Statele Unite au trimis drone de supraveghere deasupra Fâşiei Gaza în căutarea ostaticilor luaţi de Hamas atunci când gruparea militantă palestiniană a atacat Israelul la 7 octombrie, au declarat joi doi oficiali americani.

Hamas, un grup islamist înarmat care guvernează Gaza, a eliberat până acum patru civili dintre cei 239 despre care se crede că sunt reţinuţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO