Business Internaţional

Armata ucraineană avertizează: Datele preliminare sugerează că au fost lansate cel puţin 76 de rachete ruseşti doar vineri

Armata ucraineană avertizează: Datele preliminare...

Autor: Mediafax

16.12.2022, 16:44 32177

Datele preliminare sugerează că armata rusă a lansat vineri cel puţin 76 de rachete, potrivit lui Valeriy Zaluzhny, comandantul suprem al Forţelor Armate ale Ucrainei, scrie CNN.

Din cele 76 de rachete, 72 au fost rachete de croazieră de tipul Kh-101, Kalibr şi Kh-22. Celelalte 4 au fost rachete ghidate pentru avioane, Kh-59 şi KH31P.

Rachetele au fost lansate din Marea Caspică şi Marea Neagră.

Şeful militar suprem al Ucrainei a adăugat că 60 de rachete au fost distruse.

Oficialii ucraineni spun că oraşul sudic Kryvyi Rih a fost printre cele mai afectate. Oleksandr Vilkul, şeful administraţiei militare a oraşului Kryvyi Rih, a vorbit pentru televiziunea ucraineană şi a anunţat că au murit cel puţin două persoane, iar opt persoane sunt rănite, inclusiv patru copii. Doi dintre răniţi sunt în stare gravă.

Instalaţia de infrastructură energetică a oraşului a fost complet distrusă.

O rachetă a lovit o clădire de apartamente.

Echipele de salvare căutau printre dărâmături, iar unele persoane erau încă date dispărute.

Lovitura a afectat, de asemenea, 596 de persoane care se aflau în minele din regiune, iar lucrările de salvare continuă şi acolo, 246 de persoane fiind scoase la suprafaţă până în prezent.

Au fost întreruperi de urgenţă ale energiei electrice.

"Apa este furnizată în oraş parţial cu ajutorul generatoarelor. Sistemul de furnizare a gazului este complet susţinut de generatoare", la fel ca şi spitalele din zonă, a spus el. "Jumătate din staţiile de comunicaţii mobile sunt deja conectate. A doua jumătate funcţionează cu ajutorul generatoarelor".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO