Business Internaţional

Asaltul lui Elon Musk asupra conducerii Twitter continuă: După ce cunoscutul investitor saudit Prinţul Alwaleed bin Talal, unul dintre acţionarii principali ai Twitter, i-a respins oferta de preluare, Elon Musk spune că oamenii din bord, care conduc compania, nu deţin niciun fel de acţiuni, ceea ce este revoltător, pentru că nu acţionează în interesul acţionarilor

Asaltul lui Elon Musk asupra conducerii Twitter...

Autor: Ştefan Stan

17.04.2022, 14:54 181

Investitorul saudit Prinţul Alwaleed bin Talal a declarat joi că, în calitate de unul dintre principalii acţionari ai Twitter, a respins o ofertă de preluare a companiei de către antreprenorul miliardar Elon Musk.

"Nu cred că oferta propusă de Elon Musk (54,20 dolari pe acţiune) se apropie de valoarea intrinsecă a Twitter, având în vedere perspectivele sale de creştere", a declarat prinţul într-o postare pe Twitter.

Musk a ţintit joi Twitter Inc cu o ofertă de preluare în numerar de 43 de miliarde de dolari, CEO-ul Tesla afirmând că gigantul social media trebuie să fie privatizat pentru a se dezvolta şi a deveni o platformă pentru libertatea de exprimare.

După declaraţiile Prinţului saudit, Elon Musk a spus că interesele economice ale consiliului de administraţie al Twitter Inc. nu sunt aliniate cu cele ale acţionarilor.

Miliardarul răspundea la un tweet despre acţiunile deţinute de membrii consiliului de administraţie, spunând că, odată cu plecarea lui Jack Dorsey, consiliul "nu deţine colectiv aproape nicio acţiune".

Twitter a stabilit vineri un plan de drepturi ale acţionarilor care ar putea zădărnici oferta de achiziţie ostilă a lui Musk. Planul poate fi exercitat în cazul în care o parte dobândeşte 15% din acţiuni fără aprobare prealabilă şi urmăreşte să se asigure că oricine preia controlul asupra Twitter prin acumularea pe piaţa liberă plăteşte tuturor acţionarilor o primă de control adecvată.

Musk a desfăşurat o campanie pe reţelele de socializare pentru a influenţa opinia publică în favoarea ofertei sale. Cofondatorul Tesla a scris joi pe Twitter că board-ul riscă să fie tras la răspundere dacă acţionează împotriva acţionarilor. De asemenea, el a mulţumit adepţilor care au votat în sondajele online care îi susţin oferta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO