Business Internaţional

Asigurarile de viata aduc venituri mai mari pentru francezii de la AXA

14.05.2007, 14:07 19

AXA, al doilea asigurator al Europei, a raportat o crestere cu 33% a vanzarilor de asigurari de viata in primul trimestru, dupa achizitia diviziei Winterthur de la Credit Suisse Group, scrie Bloomberg.
Primele din asigurarile de viata, o masura relevanta a vanzarilor de asigurari, au atins 2,1 miliarde de euro, in comparatie cu 1,57 miliarde de euro anul trecut, au anuntat oficialii AXA. Cifrele depasesc media de 1,95 miliarde de euro estimata de opt analisti contactati de Bloomberg.
Veniturile totale au crescut cu 34%, pana la un nivel de 29,4 miliarde de euro.
"Winterthur incepe sa aiba un impact pozitiv asupra rezultatelor AXA si integrarea pare sa mearga destul de bine", a spus Jer?me Forneris, care administreaza 5,98 miliarde de euro la Banque Martin Maurel din Marseille si care detine actiuni la AXA.
"Vanzarile asigurarilor de viata, precum si ale asigurarilor bunurilor si asigurarilor medicale au mers de asemenea destul de bine."
Directorul executiv Henri de Castries a achizitionat anul trecut Winterthur pentru 7,9 miliarde de euro.
Achizitia, finalizata in decembrie, a oferit asiguratorului un plus de 100 de miliarde de euro sub forma de active, precum si o pozitie de frunte pe piata asigurarilor din Elvetia. "Integrarea Winterthur merge mai repede decat ne asteptam", a spus De Castries in februarie.
Cifrele demonstreaza "eficienta afacerii noastre", a declarat De Castries. "Asigurarile de viata au oferit din nou o crestere cu doua cifre. Veniturile din asigurarile de bunuri si asigurarile medicale au demonstrat o adaptare buna la un mediu competitiv."
Valoarea asigurarilor de viata nou incheiate, un mod de a masura valoarea prezenta a profiturilor viitoare, a crescut cu 33%, pana la 467 de milioane de euro.
Vanzarile asigurarilor bunurilor si a asigurarilor medicale au urcat cu 42%, pana la 8,79 miliarde de euro. Veniturile din administrarea activelor a crescut cu 15%, pana la 1,15 miliarde de euro in primul trimestru.
Actiunile AXA au urcat cu 13% anul trecut, depasind cresterea de 5,3% raportata de indicele Bloomberg Europe 500 Insurance pentru perioada respectiva.
Asiguratorul francez are o valoare de piata de 72,5 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO