Business Internaţional

Atac aerian al ruşilor pe malul Dunării: două persoane au fost rănite şi zeci de maşini au fost avariate

Atac aerian al ruşilor pe malul Dunării: două persoane...

Autor: Mediafax

26.09.2023, 09:43 594

Un atac aerian al ruşilor, care a avut loc în noaptea de luni spre marţi, a lovit mai multe elemente de infrastructură portuară pe malul ucrainean al Dunării. Cel puţin două persoane au fost rănite şi zeci de maşini au fost avariate, au anunţat ucrainenii, potrivit Reuters.

Cel puţin două persoane au fost rănite şi zeci de maşini au fost avariate, au anunţat ucrainenii, potrivit Reuters.

Atacul a vizat mai multe obiective din regiunea Odesa, inclusiv portul Ismail. Oleh Kiper, guvernatorul regiunii, susţine că au fost lovite o clădire, mai multe spaţii de depozitare şi peste 30 de camioane şi autoturisme

Drone au căzut şi la Orlovka, localitatea ucraineană aflată la zeci de metri de oraşul Isaccea. Vama românească a fost închisă, iar bacurile care leagă cele două maluri ale Dunării au fost trase la mal. Traficul rutier între România şi Ucraina prin punctul Orlovka a fost deviat pe la Galaţi.

Armata ucraineană a anunţat că a doborât 26 din cele 38 de drone de atac lansate noaptea trecută de ruşi.

Moscova şi-a intensificat atacurile aeriene asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre, inclusiv Ismail şi Reni, după ce a renunţat la acordul privind tranzitul cerealelor prin Marea Neagră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels