Business Internaţional

Au ieşit „scântei” la Consiliul de Securitate ONU între Charles Michel şi ambasadorul Rusiei

Au ieşit „scântei” la Consiliul de Securitate ONU...

Autor: Mihai Draghici

07.06.2022, 15:10 102

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a acuzat Rusia, la o reuniune a Consiliului de Securitate ONU, că foloseşte aprovizionarea cu alimente ca armă, iar, în replică, ambasadorul rus, Vasili Nebenzia, a perturbat reuniunea.

"Rusia utilizează resursele alimentare ca rachetă invizibilă împotriva ţările aflate în dezvoltare", oprind milioane de tone de cereale ucrainene şi blocând porturile Ucrainei, a afirmat Charles Michel, citat de CNN.

"Consecinţele dramatice ale războiului Rusiei se resimt pe tot globul, generând creşterea preţurilor la alimente, aducând oamenii în sărăcie şi destabilizând regiuni", a continuat Charles Michel, respingând acuzaţiile Moscovei că de fapt sancţiunile occidentale ar fi amplificat criza alimentară.

În replică la acuzaţiile lui Charles Michel, Vasili Nebenzia, ambasadorul Rusiei la ONU, a perturbat reuniunea Consiliului de Securitate.

"Puteţi să părăsiţi sala, poate este mai uşor să nu ascultaţi adevărul, domnule ambasador", a comentat Charles Michel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO