Business Internaţional

Audierea şefului FMI la New York, amânată pentru luni după-amiază

Audierea şefului FMI la New York, amânată pentru luni după-amiază

Autor: Alexandra Fusoi

16.05.2011, 09:53 560

Dominique Strauss-Kahn a părăsitduminică seară, cu cătuşe la mâini, comisariatul din New York undefusese transferat după arestare, după ce audierea sa a fost amânatăpentru luni, pentru a permite poliţiei să caute probe suplimentare,relatază AFP.

Directorul FMI, având un aer obosit, a părăsit clădireacomisariatului din Harlem unde s-a aflat timp de circa 30 de oredupă ce a fost reţinut, sâmbătă, la bordul unui avion Air Francecare se pregătea de decolare.

El a fost urcat pe locul din spateal unei maşini de poliţie, flancat de doi poliţişti, plecând într-odirecţie neprecizată.

Dominique Strauss-Kahn nu a făcutnici o declaraţie pentru jurnaliştii care aşteptau în faţacomisariatului. "Intenţionează să se apere cu vigoare împotrivaacuzaţiilor şi dezminte orice comportament greşit", a declaratBenjamin Brafman, unul dintre avocaţii săi.

Directorul FMI a fost acuzatduminică de agresiune sexuală, sechestrare de persoană şi tentativăde viol asupra unei cameriste în vârstă de 32 de ani de la hotelulSofitel din New York. El urma să compară duminică în faţa unuijudecător din New York, însă audierea a fost amânată pentru luni,la ora 14.30 GMT (17.30, ora României), pentru a permite poliţieisă efectueze noi teste, a precizat avocatul William Taylor,precizând că Strauss-Kahn a acceptat de bunăvoie noileanalize.

Taylor a adăugat că directorul FMI"este obosit, însă se simte bine".

Poliţia din New York a obţinut unnou mandat pentru examinarea hainelor lui Strauss-Kahn, pentru adepista noi dovezi ADN, a precizat purtătorul de cuvânt alpoliţiei, John Grimpel.

El a adăugat că urmele ADN arputea fi "fire de păr sau spermă", iar poliţia încearcă să obţinăun alt mandat şi pentru a realiza o percheziţiecorporală.

Grimpel a adăugat că directorulFMI nu beneficiază de imunitate diplomatică pentru acuzaţiile deagresiune sexuală.

Camerista de la hotelul Sofitelcare l-a acuzat pe Strauss-Kahn de agresiune sexuală l-aidentificat oficial pe acesta în cursul zilei de duminică. Ea apărăsit comisariatul din Harlem în jurul orei locale 16.45 (23.45,ora României), cu figura protejată, după ce poliţia le-a cerutjurnaliştilor să nu fotografieze victima.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO