Business Internaţional

Australia se prăbuşeşte: Mediul înconjurător se află într-un declin şocant

Australia se prăbuşeşte: Mediul înconjurător se...

Autor: Petru Mazilu

19.07.2022, 13:57 152

Un raport de mediu a constatat că mediul înconjurător din Australia se află într-un declin şocant, potrivit BBC.

Conform unui raport, mediul înconjurător din Australia se află într-o stare gravă şi se confruntă cu un declin accentuat din cauza unor ameninţări tot mai mari. Studiul sistemelor ecologice din Australia, realizat o dată la cinci ani, a constatat schimbări bruşte generalizate.

Acestea pot fi puse pe seama schimbărilor climatice, a pierderii habitatelor, a speciilor invazive, a poluării şi a mineritului, se arată în raport.

Ameninţările nu sunt gestionate în mod adecvat, ceea ce înseamnă că sunt pe cale să provoace şi mai multe probleme.

Ministrul Mediului, Tanya Plibersek, a declarat că documentul prezintă o realitate „şocantă" şi „uneori deprimantă", promiţând să pună în aplicare noi politici şi legi.

Raportul de 2.000 de pagini privind starea mediului, comandat de guvern, a constatat că 19 ecosisteme sunt în pragul colapsului şi că în Australia există acum mai multe specii de plante alogene decât specii indigene. De asemenea, raportul a stabilit că Australia a pierdut mai multe specii decât orice alt continent.

Totodată, toate categoriile de mediu examinate, cu excepţia uneia, s-au deteriorat din 2016, iar mai mult de jumătate dintre ele se află acum într-o stare „proastă".

„Dacă vom continua pe traiectoria pe care ne aflăm, locurile, peisajele, animalele şi plantele preţioase la care ne uităm când ne gândim la casă s-ar putea să nu mai fie aici pentru copiii şi nepoţii noştri", a declarat Plibersek.

Koala şi cacatua gang-gang se numără printre cele peste 200 de specii de animale şi plante în pericol. Multe dintre aceste specii sunt unice.

În ultimii ani, Australia a suferit o secetă severă, incendii de vegetaţie uriaşe, inundaţii record şi şase evenimente de albire în masă pe Marea Barieră de Corali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO