Business Internaţional

Autorităţile franceze au descins săptămâna trecută la birourile gigantului Lactalis într-un caz de fraudă. Grupul controlează în România Albalact, Covalact, LaDorna şi Rarăul

Autorităţile franceze au descins săptămâna trecută...

Autor: Alex Ciutacu

12.02.2024, 12:51 1444

Poliţia franceză a descins săptămâna trecută la birourile gigantului francez Lactalis, proprietarul Alabalact, Covalact, LaDorna şi Rarăul, ca parte a unei investigaţii într-un caz de fraudă, conform presei din Franţa.

Autorităţile investighează dacă Lactalis a făcut evaziune fiscală prin transferarea profiturilor către subsidiarele din Belgia şi Luxemburg. Au fost efectuate cercetări în trei locaţii Lactalis concomitent, inclusiv la sediul central din oraşul Laval.

Obiectul investigaţiei este reprezentat de taxe în valoare de câteva sute de milioane de euro, care ar fi trebuit plătite în perioada 2009-2020.

Lactalis este unul dintre cele mai mari conglomerate de lactate din lume, precum şi cel mai mare producător de brânzeturi la nivel global. Compania a luat naştere în 1933 şi a intrat într-o etapă de dezvoltare globală accelerată după ce a cumpărat în 2011 compania italiană Parmalat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO