Business Internaţional

Avionul şefului Statului Major american, lovit de o rachetă în timp ce se afla la sol

Avionul şefului Statului Major american, lovit de o rachetă în timp ce se afla la sol

Foto: Boeing

Autor: Iuliana Enache

21.08.2012, 11:04 3532

Pagubele provocate avionului, care se afla la sol, l-a determinat pe generalul Martin Dempsey, şeful Statului Major al armatei americane, să folosească un alt aparat pentru a părăsi Afganistanul, după o vizită de două zile, a declarat pentru AFP colonelul Dave Lapan, purtătorul său de cuvânt.

În total au fost lansate două rachete, pe timpul nopţii, asupra aeroportului din Bagram, cea mai mare bază aeriană militară din ţară, iar una dintre ele a lovit avionul generalului Dempsey, potrivit aceleiaşi surse.

Avionul, un C-17, se afla pe pistă, alături de alte aeronave, a adăugat purtătorul de cuvânt, precizând că doi militari americani care se ocupau de mentenanţa aeronavelor la Bagram au fost răniţi în acest atac.

Atacul nu a ameninţat în niciun caz siguranţa generalului Dempsey şi a echipei sale, care dormeau în momentul incidentului, au declarat alţi ofiţeri.

Şeful Statului Major american a ajuns duminică în Afganistan pentru a discuta cu oficialii militari americani, ai NATO şi afgani, în special în legătură cu multiplicarea îngrijorătoare a atacurilor comise de membrii forţelor afgane de securitate împotriva aliaţilor lor din cadrul NATO.

Tirurile de rachetă împotriva bazelor militare ale NATO sunt destul de frecvente în această ţară.

Forţa internaţională a NATO în Afganistan (ISAF), condusă de americani, vorbeşte rareori despre pagubele materiale pe care le suportă. Pierderile umane în astfel de circumstanţe sunt totuşi rare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO