Business Internaţional

De azi, lumea are 8 miliarde de locuitori. ONU estimează că populaţia va continua să crească până la 8,5 miliarde în 2030, 9,7 miliarde în 2050 şi va atinge un vârf de circa 10,4 miliarde de oameni în 2080

De azi, lumea are 8 miliarde de locuitori. ONU estimează...

Autor: Ramona Cornea

15.11.2022, 11:17 185

Populaţia lumii va ajunge marţi la 8 miliarde de oameni, reprezentând o „piatră de hotar în dezvoltarea umanităţii” înainte ca rata natalităţii să înceapă să scadă, potrivit unei proiecţii a Organizaţiei Naţiunilor Unite. ONU afirmă că această cifră înseamnă că 1 miliard de oameni au fost adăugaţi la populaţia globală în doar 12 ani.

„Această creştere fără precedent se datorează creşterii treptate a duratei de viaţă a oamenilor datorită îmbunătăţirii sănătăţii publice, nutriţiei, igienei personale şi medicinei. Este, de asemenea, rezultatul nivelurilor ridicate şi persistente de fertilitate din unele ţări”, scrie ONU, citată de CNN.

Ţările cu venituri medii, mai ales cele din Asia, au reprezentat cea mai mare parte a creşterii din ultimul deceniu, crescând cu aproximativ 700 de milioane de oameni din 2011 şi până în prezent. India a crescut cu aproximativ 180 de milioane de oameni şi urmează să depăşească China ca cea mai populată naţiune din lume anul viitor.

„Unii îşi exprimă îngrijorarea că lumea noastră este suprapopulată. Sunt aici pentru a spune clar că numărul mare de vieţi umane nu este un motiv de teamă”, a spus şefa Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie, Natalia Kanem, citată de France 24.

ONU estimează că populaţia va continua să crească până la aproximativ 8,5 miliarde în 2030, 9,7 miliarde în 2050 şi va atinge un vârf de aproximativ 10,4 miliarde de oameni în 2080.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO