Business Internaţional

Bancherii vor putea scapa si de creditele auto neperformante

22.09.2008, 21:29 7

Administratia Bush a decis sa extinda planul de 700 miliarde de dolari adoptat ca reactie la criza financiara, acesta urmand sa includa si alte categorii de active in afara titlurilor avand legatura cu sectorul ipotecar, scrie Bloomberg.

Oficialii au luat aceasta decizie la cateva zile dupa ce au anuntat planuri privitoare la o interventie fara precedent pe pietele financiare. In urma deciziei prin care vor fi probabil permise achizitii de instrumente, cum ar fi credite auto, datorii avand legatura cu cardurile de credit si alte active devalorizate, ar putea fi necesara o extindere a pachetului de legi.
"Au fost si sunt inregistrate pierderi pe o intreaga gama de segmente, iar pe masura ce conditiile economice se inrautatesc pe fondul declinului sectorului rezidential, pierderile respective s-ar putea amplifica foarte mult", spune Shane Oliver din cadrul AMP Capital Investors.
Oficialii Trezoreriei propun acum achizitionarea a ceea ce acestia numesc "active cu probleme", fara a specifica tipul activelor. "Costurile planului de 'bailout' vor fi semnificativ mai mari decat s-a considerat sau admis initial", a declarat Rosh Rosner, analist in cadrul Graham Fisher & Co.
Titlurile de trezorerie au avansat pe fondul speculatiilor ca Fed va reduce ratele dobanzii pentru a sprijini planul de salvare. Separat, Trezoreria a anuntat ca va limita planul de 50 mld. dolari privitor la asigurarea fondurilor de pe piata monetara la cele detinute de investitori pana pe 19 septembrie.
Asociatia Bancherilor, care-si exprimase unele temeri privitoare la acest plan saptamana trecuta, a salutat aceasta decizie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO