Business Internaţional

Beiersdorf: scad cheltuielile si creste profitul

11.11.2004, 00:00 30



Beiersdorf, producatorul german al cremelor Nivea, a anuntat ca profitul pe al treilea trimestru a crescut cu 8,2%, datorita reducerilor de costuri si a concentrarii pe marcile din segmentul superior de pret, dupa ce consumatorii europeni si-au redus cheltuielile, informeaza Bloomberg.



Profitul net s-a cifrat la 79 milioane euro (102 milioane dolari), fata de 73 milioane in aceeasi perioada a anului precedent. Vanzarile companiei cu sediul la Hamburg au inregistrat o crestere de 1,9%, pana la 1,09 miliarde euro.



Ingrijorarile provocate de rata ridicata a somajului au determinat reducerea consumului, periclitand rezultatele anuale ale companiilor care ofera produse de ingrijire personala.



"In ciuda unor anunturi pozitive, mediul economic ramane dificil", a declarat compania. "Mai ales marile piete europene inregistreaza o crestere economica slaba".



Beiersdorf estimeaza o crestere anuala a venitului de 4%. Producatorul cosmeticelor Nivea Beaute s-a concentrat pe marcile sale din segmentul superior, pentru a contracara efectele scaderii cererii, mai ales in Germania, piata care genereaza circa 25% din veniturile companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO