Business Internaţional

Beijing a devenit oraşul cu cei mai mulţi miliardari din lume, devansând New York

Beijing a devenit oraşul cu cei mai mulţi miliardari...

Autor: Mediafax

24.02.2016, 18:16 304

Capitala Chinei a depăşit cel mai mare oraş din SUA după ce anul trecut în Beijing numărul averilor de peste 1 miliard de dolari a urcat cu 32. În New York, creşterea a fost de numai patru miliardari.

Pe locul al treilea se situează Moscova, cu 66 de miliardari, pe patru Hong Kong, cu 64, iar pe cinci Shanghai, cu 50, arată raportul Hurun.

Topul este condus de Bill Gates (Microsoft) - 80 de miliarde de dolari, urmat de Warren Buffett (Berkshire Hathaway)- 68 miliarde de dolari, Amancio Ortega (Inditex) - 64 miliarde de dolari, Jeff Bezos (Amazon) - 53 miliarde dolari, respectiv Carlos Slim Helu (America Movil) - 50 miliarde dolari.

Niculae este prezent în top pe locul 1.601, în scădere cu 102 locuri faţă de anul anterior, în contextul în care averea acestuia a stagnat, iar numărul total de miliardari a crescut cu 99, la un număr record de 2.188. Principalul activ al lui Niculae este grupul de firme InterAgro, cu operaţiuni în sectorul agricol.

Pe poziţia 1.601 se află, cu averi tot de aproximativ 1,3 miliarde de dolari, peste 100 de miliardari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO