Business Internaţional

Biden, ultima zi în Europa:întâlnire cu preşedintele Duda, vizită la refugiaţi şi discurs important

Biden, ultima zi în Europa:întâlnire cu preşedintele...

Autor: Petru Mazilu

26.03.2022, 08:14 61

Preşedintele american Joe Biden se va întâlni cu preşedintele polonez, Andrzej Duda, va vizita refugiaţi şi va ţine un discurs în ultima zi a călătoriei în Europa. 

Vizita preşedintelui american în Europa are scopul de a sincroniza modul în care aliaţii occidentali abordează războiul dintre Rusia şi Ucraina şi de a asigura naţiunile că au sprijinul Statelor Unite ale Americii.

Sâmbătă, la Varşovia, Joe Biden va avea o întâlnire bilaterală cu preşedintele polonez, Andrzej Duda, pentru a discuta despre modul în care SUA şi aliaţii săi răspund la criza refugiaţilor care a apărut ca urmare a războiului şi se va întâlni cu refugiaţi ucraineni.

Înainte de a se întoarce la Washington, preşedintele va susţine un discurs prezentat de Casa Albă drept un „discurs important".

Călătoria lui Biden prin Europa a început la Bruxelles, unde preşedintele american s-a întâlnit cu principalii aliaţi ai SUA. Călătoria se încheie într-o ţară care se învecinează cu Ucraina unde problemele de securitate regională şi criza umanitară în curs de desfăşurare sunt în prim-plan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO