Business Internaţional

Bilanţul cutremurului din Ecuador a ajuns la 272 de morţi şi peste 2.000 de răniţi

Bilanţul cutremurului din Ecuador a ajuns la 272 de...

Autor: Roxana Maciuca

18.04.2016, 08:04 47

"Ecuadorul a fost lovit incredibil de tare ... Este cea mai mare tragedie în ultimii 67 de ani", a declarat Correa, care şi-a întrerupt vizita din Italia pentru a se întoarce în ţară. "Există indicii că ar fi supravieţuitori sub dărâmături şi asta e prioritatea acum", a precizat preşedintele ecuadorian.

Bilanţul anterior era de 235 de morţi şi peste 1.500 de răniţi. Ultimul cutremur puternic care a lovit Ecuadorul s-a produs în 1979, când au murit 600 de persoane şi au fost rănite alte 20.000.

Dintre oraşele de pe coasta de vest a Ecuadorului din apropierea epicentrului, cel mai afectat este oraşul turistic Pedernales. Stare de urgenţă a fost declarată în şase provincii din ţară. Potrivit autorităţilor, cutremurul a fost urmat de 230 de replici, majoritatea lovind oraşul Pedernales.

"Sunt localităţi distruse în totalitate", a precizat Gabriel Alcívar, primarul oraşului Pedernales din provincia Manabi, cea mai afectată, unde a fost localizat epicentrul seismului, potrivit Reuters.

"Ce s-a întâmplat în Pedernales este catastrofic", a adăugat primarul, precizând că " nu e vorba de o casă care s-a surpat, e vorba de un întreg oraş". "Încercăm să facem tot ce putem, dar nu prea avem cu ce ajutăm", a declarat Alcivar.

Circa 13.500 de membri ai forţelor de securitate au fost mobilizaţi pentru a participa la operaţiunile de intervenţie şi salvare a posibililor supravieţuitori.

Statele Unite au confirmat că printre victimele decedate se află şi cetăţeni americani, iar premierul canadian, Justin Trudeau, a precizat că şi doi cetăţeni canadieni figurează în bilanţul celor decedaţi.

Cutremurul s-a produs sâmbătă la ora locală 18.58 (02.58) ora României, în apropiere de oraşul Muisne de pe coasta de vest a ţării, fiind resimţit în aproape toată ţara.

Cea mai afectată este provincia Manabi (vest), pagube importante înregistrându-se şi în oraşul Guayaquil, la 300 de kilometri de epicentrul cutremurului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO