Business Internaţional

Bilanţul morţilor din Dnipro creşte, iar echipele de salvare continuă să caute supravieţuitori

Bilanţul morţilor din Dnipro creşte, iar echipele de...

Autor: Laura Buciu

15.01.2023, 19:55 47

Bilanţul victimelor atacului cu rachete al Rusiei asupra oraşului ucrainean Dnipro a crescut la 29 de morţi, potrivit oficialilor, citaţi de Sky News.

73 de persoane au fost rănite, iar alte 43 sunt date dispărute, a declarat Valentyn Reznichenko, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk din centrul-estul Ucrainei.

Într-o declaraţie pe Telegram, Reznichenko, a declarat că 39 de persoane au fost salvate, inclusiv 6 copii.

El a mai spus că printre morţi se află şi un copil.

„Operaţiunile de căutare şi salvare şi de demontare a elementelor structurale periculoase continuă. 24 de ore din 24. Continuăm să luptăm pentru fiecare viaţă. Condoleanţele mele tuturor rudelor şi prietenilor victimelor”, a adăugat el.

Echipele de salvare lucrează de sîmbătă la temperaturi negative pentru a găsi supravieţuitori printre dărâmăturile clădirii cu nouă etaje. Blocul este în mare parte distrus, iar de sub dărâmături încă se mai aud ţipete.

Racheta care a lovit blocul turn din Dnipro a fost proiectată de ruşi în anii '60 pentru a ataca portavioane, a afirmat un oficial ucrainean citat de Sky News.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO