Business Internaţional

Bloomberg arunca manusa in ringul Reuters

22.05.2003, 00:00 17

Agentia americana de presa Bloomberg planifica sa se extinda pe pietele valutare concur=ndu-si direct principalul rival, agentia britanica Reuters, intr-o afacere de 1,2 miliarde dolari.
Grupul privat Bloomberg va anunta in cursul zilei de astazi o alianta strategica cu EBS, forta dominanta in sistemele de tranzactionare bazate pe yen, dolar si euro, alianta necesara pentru a oferi noi servicii de schimb valutar institutiilor financiare interesate. Prin acest acord, Bloomberg va distribui produsul EBS, denumit EBS Trader, tuturor utilizatorilor de terminale Bloomberg si va incerca sa convinga o parte din clientii Reuters sa opteze pentru acest produs.
Strategia Bloomberg vizeaza atragerea a 18.000 de clienti corporatisti care utilizeaza in prezent sisteme Reuters in schimburile valutare directe, unul dintre putinele segmente in crestere ale serviciilor financiare.
Alianta deschide o noua etapa in lupta dintre Reuters si Bloomberg pentru suprematie in furnizarea informatiilor de afaceri si serviciilor pentru sisteme de tranzactionare electronica. Acordul vine dupa aproape un an de negocieri intre Bloomberg si EBS, consortiul format prin parteneriat in zona valutara intre banci puternice precum ABN Amro, Credit Suisse si UBS.
EBS controleaza circa 90 miliarde dolari din totalul tranzactiilor valutare spot care se ridica zilnic la circa 218 miliarde dolari.
Planul grupului Bloomberg reprezinta o incercare de a compensa volatilitatea cererii pentru tranzactii cu actiuni si titluri cu venit fix, cu o prezenta marcanta pe piata valutara. Kevin Floey, seful departamentului de schimb valutar de la Bloomberg crede ca "acesta este cel mai important pas p=na acum in domeniul valutar si vom lansa aceasta oferta in primul r=nd celor 175.000 de utilizatori ai terminalelor noastre".
Pentru Reuters piata valutara furnizeaza venituri de o importanta vitala pentru grup si britanicii sunt hotar=ti sa-si apere cota de 60% detinuta in acest tip de sisteme. Reuters a promis ca va oferi servicii noi in tranzactiile valutare directe si le va imbunatati pe cele existente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO