Business Internaţional

Bloomberg: Materiile prime vor fi următoarea piaţă care se va prăbuşi. Cei care au pariat pe mărfuri ar putea regreta în curând deoarece atât forţele cererii, cât şi cele ale ofertei par să înceapă să împingă preţurile în jos.

Bloomberg: Materiile prime vor fi următoarea piaţă...

Autor: Bogdan Cojocaru

30.05.2022, 19:14 17987

Acţiunile au scăzut şi au intrat pe teritoriul pieţei bear. Şi obligaţiunile au suferit scăderi mari de preţ. O serie mai largă de monede s-au depreciat faţă de dolarul american. Criptomonedele, companiile de achiziţii cu scop special (SPAC) şi alte active speculative ­­­s-au prăbuşit. Dar materiile prime sunt sus de tot, scrie Bloomberg.

Indicele Bloomberg al mărfurilor a crescut cu 33% în acest an, preţurile energiei, metalelor şi materiilor prime agricole toate aducând câştiguri mari. Investitorii, speriaţi de o inflaţie mai rapidă, de riscurile geopolitice în creştere şi de pierderile acumulate în portofolii, forţează fondurile tranzacţionate pe mărfuri (ETF) pentru a-şi acoperi pierderile. Cei care au pariat pe mărfuri ar putea regreta în curând deoarece atât forţele cererii, cât şi cele ale ofertei par să înceapă să împingă preţurile în jos. Bloomberg îi sfătuieşte pe investitori să parieze pe capacitatea oamenilor de a se adapta şi pe ingeniozitate şi nu pe creşteri de preţuri provocate de penurii. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO