Business Internaţional

Bogăţia de neimaginat care zace în subteran: Pământul ascunde 1.000 de trilioane de tone de diamante

Bogăţia de neimaginat care zace în subteran:...

Autor: Alex Ciutacu

21.07.2018, 20:31 2576

Se dovedeşte că diamantele sunt mult mai comune pe planeta noastră decât am crezut, potrivit unui studiu realizat de MIT, citat de CNN.

Studiul realizat de echipe interdisciplinare a utilizat tehnologie seismică, exact ca cea care măsoară cutremure, pentru a estima câte diamante se mai află în subteran. Drept rezultat, aceştia au descoperit că Pământul ascunde peste 1 catralion de tone de diamante, adică 1.000 de trilioane.

Depozitele sunt situate la aproximativ 140-240 kilometri adâncime, mult mai jos decât permite actuala tehnologie să fie făcute săpături. Mina Mird Diamond din Rusia, de exemplu, este a doua cea mai adâncă mină din lume şi nu penetrează pământul mai mult de 1 kilometru.

Tehnologia seismică utilizează tehnici de măsurare pe bază de sunet, compoziţie, temperatură şi densitate. Prin această tehnologie, cercetătorii de la MIT au reuşit să descopere masele de diamant care s-au creat în scoarţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO