Business Internaţional

Brazilia ia măsuri ca să împiedice achiziţiile de terenuri agricole de către străini

Brazilia ia măsuri ca să împiedice achiziţiile de terenuri agricole de către străini

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

07.03.2011, 23:50 139

Brazilia pregăteşte o serie de reglementări care să împiediceachiziţiile de terenuri agricole de către guverne străine, companiide stat şi speculatori, permiţând în acelaşi timp pătrunderea"adevăraţilor" investitori privaţi în acest sector, scrie FinancialTimes.

Brazilia, una dintre cele mai mari puteri agricole ale lumii, aimpus anul trecut restricţii severe cu privire la investiţiilestrăine în terenuri agricole pe fondul temerilor că guvernestrăine, în frunte cu cel chinez, cumpără pământ pe pieţeleemergente pentru a-şi spori securitatea alimentară. Totuşi, odatăcu creşterea record a preţurilor la alimente, Brazilia se grăbeştesă atragă capital nou în sector pentru a-şi majora cota dinexporturile agricole mondiale, continând în acelaşi timp săidentifice şi să îndepărteze orice investitor străin nedorit."Trebuie să facem o distincţie corectă între speculatori şi fonduride stat pe de o parte, care ne ameninţă suveranitatea, şiinvestitori străini care vin cu proiecte bune", a declarat WagnerRossi, ministrul brazilian al agriculturii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO