Business Internaţional

British Airways, amendata cu 180 de milioane de euro

02.08.2007, 17:29 15

British Airways (BA) a fost amendata cu 180 de milioane de euro dupa ce a recunoscut ca a inclus in pretul zborurilor pe distante lungi o suprataxa la combustibil, scrie BBC News.
BA a complotat impreuna cu cei de la Virgin Atlantic pentru stabilirea marimii suprataxei, ca urmare a cresterii pretului la combustibil, au spus cei de la Office of Fair Trading (OFT).
Virgin Atlantic a primit imunitate dupa raportarea activitatii ilegale a celor de la BA si nu va primi nicio amenda, au mai declarat reprezentantii OFT.
Oficialii British Airways s-au intalnit de sase ori cu cei de la Virgin Atlantic in perioada august 2004 - ianuarie 2006, timp in care suprataxele au crescut de la 7,5 euro pana la 88 euro pentru un bilet, au mai spus cei de la OFT.
Willie Walsh, directorul executiv al Bristish Airways, este de parere ca suprataxele pentru combustibil sunt "o modalitate legala de a recupera costurile".
Cu toate acestea, Walsh a recunoscut ca unii angajati ai companiei au avut un comportament gresit care nu poate fi scuzat.
"Comportamentul anticompetitiv este inacceptabil si il condamnam fara rezerve", a mai spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO