Business Internaţional

Bruxelles-ul întocmeşte o listă de bunuri americane de 20 miliarde dolari pentru care ar putea impune tarife

Bruxelles-ul întocmeşte o listă de bunuri americane de...

Autor: Catalina Apostoiu

19.04.2019, 00:00 102

Autorităţile de la Bruxelles au avertizat că ar putea impune tarife usturătoare pe produse americane, de la alune la tractoare, ca reacţie la sprijinul de stat oferit Boeing, în condiţiile în care autorităţile europene şi cele americane se pregătesc pentru următoarea etapă a îndelungatei dispute transatlantice privitoare la subvenţiile acordate companiilor aeriene, potrivit Financial Times.

Comisia Europeană a publicat o listă preliminară cu produse care ar putea fi vizate de tarife suplimentare. Decizia vine după o victorie pentru UE la Organizaţia Mondială a Comerţului, care a decis luna trecută că Washingtonul nu a suspendat o scutire ilegală de taxe acordată companiei aeriene Boeing.

Publicarea listei vine la doar câteva zile după ce SUA au anunţat planuri similare ce vizează produse europene de 11 miliarde de dolari. Deşi lista UE cuprinde exporturi de produse americane de 20 miliarde de dolari, autorităţile europene au subliniat că orice măsură retaliatorie ar urma să aibă o scară mai redusă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO