Business Internaţional

Bulgaria va avea rute de zbor directe către Statele Unite ale Americii pentru prima dată după 16 ani

Sursa foto - AFP

Sursa foto - AFP

Autor: Mădălina Bodârlău

12.08.2014, 00:00 2153
Operatorul aerian BH Air din Bulgaria ar putea lansa rute directe către SUA începând cu primăvara anului 2015, la 16 ani după ce o companie bulgărească a efectuat ultimul astfel de zbor, scrie agenţia Novinite. Ultimul avion care a zburat direct din Bulgaria către SUA aparţinea companiei Balkan Airlines, controlată de guvern, dar lichidată în 2002. BH Air intenţio­nează să lanseze zboruri directe de la Sofia către New York şi Chicago, iar rezervările vor putea fi făcute încă din toamnă. Compania românească Tarom nu are rute directe către SUA. Avionul care va zbura pe ruta Bulgaria – SUA este un Airbus A 330-200, care are 242 de locuri la clasa Economy şi 24 la clasa Business. Conform directorului executiv al BH AIR, 99% dintre autorizaţiile necesare pentru efectuarea zborului către SUA au fost deja eliberate. 

Singurele aspecte care trebuie puse la punct sunt detaliile tehnice legate de siguranţa la bord. BH Air pregăteşte zboruri către Chicago şi New York de patru ori pe săptămână. Compania speră să atragă pe aceste rute şi pasageri din ţarile vecine Bulgariei, precum România, Serbia, Macedonia, Grecia şi Albania. În prezent, singura companie din regiune care oferă zboruri directe către SUA este Turkish Airlines. De asemenea, BH Air intenţionează să colaboreze cu Sky Greece pentru operarea rutelor trans-atlantice. BH Air a fost înfiinţată în 2001 ca o companie aeriană privată de tip charter. Pe timp de vară, BH Air organizează zboruri din Varna şi Burgas către Marea Britanie, Italia, Scandinavia şi alte state europene. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO