Business Internaţional

Bulgarii anunţă cel mai slab sezon estival şi pierderi de 80%

Bulgarii anunţă cel mai slab sezon estival şi pierderi...

Autor: Catalina Apostoiu

28.09.2020, 00:06 347

Aproximativ 30% din angajaţii din sectorul de turism al Bulgariei şi-au pierdut locurile de muncă, scrie Novinite.

„Ce putem spune despre sezonul estival este că a fost cel mai dificil şi în acelaşi timp unul absolut neobişnuit pentru economia Bulgariei, Europei şi economia mondială“, a declarat Polina Karastoyanova, director executiv al Consiliului Naţional pentru Turism.

„Cu privire la piaţa bulgară, nenumărate eforturi au fost făcute de către sector şi guvern. Potrivit datelor din 2018 şi 2019, peste 9 milioane de străini vizitează Bulgaria. Evident, piaţa bulgară nu poate produce astfel de cifre în prezent, 2 milioane fiind limita maximă“, a adăugat oficialul bulgar.

Previziunile indică o pierdere din punctul de vedere al numărului de turişti din acest sezon estival de aproape 80%. „Aceste date se aplică nu numai Bulgariei, ci şi celor mai competitive destinaţii ale noastre“, a adăugat directorul executiv al Consiliului Naţional pentru Turism.

Karastoyanova a explicat că în prezent se lucrează în paralel la două planuri.

„Un plan de acţiune priveşte modalitatea de abordare a sezonului de iarnă viitor şi a sezonului estival de anul viitor. Se discută de asemenea problema unor posibile falimente şi incapacitatea rambursării creditelor. Astfel, la un anumit punct ar putea reieşi că sectorul bancar este proprietarul sectorului de turism. Aceasta este o perspectivă foarte îngrijorătoare“, a adăugat Karastoyanova.

Oficialul a anunţat că majoritatea locurilor de muncă din cadrul sectorului au fost menţinute.

„Acest lucru a fost posibil graţie măsurilor socio-economice. Totuşi, aproape 25%-30% din angajaţii sectorului şi-au pierdut locul de muncă din cauza imposibilităţii acestuia de a funcţiona“, a concluzionat Karastoyanova.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO