Business Internaţional

Bulgarii vor să lase deoparte autostrăzile şi să se concentreze pe căile ferate

Bulgarii vor să lase deoparte autostrăzile şi să se concentreze pe căile ferate

Foto: Shutterstock

Autor: Bogdan Cojocaru

23.12.2011, 18:49 1160

Căile ferate şi nu autostrăzile ar trebui să devină prioritatea proiectelor de infrastructură ale guvernului bulgar după 2020, a declarat premierul Boyko Borisov, citat de agenţia Novinite.


Premierul a participat recent, alături de ministrul transporturilor Ivaylo Moskovski, ministrul dezvoltării regionale Lilyana Pavlova şi ministrul fondurilor UE Tomislav Donchev la testarea unei nou renovate secţiuni de 37 de km a tronsonului de cale ferată Plovdiv-Svilengrad. Călătoria a durat 20 de minute, la o viteză de 165 km/h.

"Nu vom mai vorbi despre autostrăzi şi vom transfera fondurile alocate acestor genuri de proiecte către transportul pe calea ferată până în 2020", a spus Borisov.

Tronsonul Plovdiv-Svilengrad face parte din una dintre cele mai vechi rute feroviare din Bulgaria, pe care guvernul vrea să o modernizeze. După finalizarea proiectului, trenurile de călători vor putea circula cu 160 de km/h, iar cele de marfă cu 120km/h.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO