Business Internaţional

Bursa din SUA, la cea mai mare creştere a primului trimestru din ultimii 13 ani

Bursa din SUA, la cea mai mare creştere a primului trimestru din ultimii 13 ani

Autor: Radu Racu

02.04.2011, 12:14 48

Cotaţiile companiilor listate pe bursaamericană continuă să crească, plasând indiciibursieri la noi maxime, pe fondul optimismuluiinvestitorilor, generat de avansul numărului de locuri de muncă şia cheltuielilor de consum, scrie Bloomberg.

Indicele bursier Standard&Poor's 500, carereuneşte cele mai puternice 500 de companii listate pe WallStreet, a crescut cu 1,4%, atingând un prag maxim din 18februarie până în prezent. În primele trei luni ale anului,S&P500 a urcat cu 5,4%, cel mai mare avans al primuluitrimestru din ultimii 13 ani.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închisşedinţa de vineri cu un avans de 1,3%, încheind astfel a douasăptămână de creştere consecutivă.


"Asistăm la un avânt economic. Cât timp înfiinţarea de noi locuride muncă îşi menţine ritmul va fi încredere în mediul economic.Sunt multe buzunare în piaţă care sunt în continuare atractive",spune Quincy Krosby, analist la un fond de investiţii din NewJersey, cu active de 784 de miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO