Business Internaţional

Business MAGAZIN. Amy Edmondson, câştigătoare a premiului FT Book Award, critică celebra mantră ”Eşuează rapid, eşuează frecvent”. Cartea sa "Right Kind of Wrong" îşi propune să reformuleze eşecul şi să promoveze asumarea inteligentă a riscurilor

sursa foto: Amy Edmondson

sursa foto: Amy Edmondson

Autor: Iulian Tenchiu

06.12.2023, 12:00 62

Medaliaţii olimpici cu bronz par „mai fericiţi şi mai puţin predispuşi să simtă durerea eşecului” decât sportivii care se clasează pe locul al doilea şi câştigă argintul, potrivit unui studiu clasic pe care Amy Edmondson îl citează în cartea sa Right Kind of Wrong.

Înarmată cu aceste cunoştinţe despre cum să „reîncadreze” eşecul, profesoara de la Harvard Business School era pregătită să fie pe locul al doilea la ceremonia de decernare a premiului Financial Times şi Schroders Business Book of the Year, care a avut loc luni. În schimb, Edmondson a primit aurul, devenind autoarea primei cărţi de management care a câştigat premiul FT pentru prima oară în 19 ani, scrie Financial Times.

Right Kind of Wrong este, în cuvintele preşedintelui juriului şi editorului FT, Roula Khalaf, o carte „extrem de uşor de citit şi relevantă” despre cum să înveţi din „eşecuri inteligente” şi să fii capabil să îţi asumi riscuri mai calculate. Cartea s-a născut în urma cercetărilor lui Edmondson privind modul în care se pot promova locurile de muncă în care membrii echipei îşi recunosc greşelile şi se îmbunătăţesc, ceea ce este cunoscut sub numele de siguranţă psihologică.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO