Business Internaţional

Business Magazin. Ce este ridesharing-ul pe Mediterană? Ce este Uber Boat?

Autor: Andra Stroe

08.10.2023, 16:30 127

În vacanţă, unul dintre serviciile folosite cel mai des de turişti e cel de taxi/ridesharing. Cum Grecia se numără printre cele mai căutate destinaţii europene de călători din toată lumea, un număr însemat dintre aceştia alegând să viziteze şi Mykonos, una dintre cele mai luxoase destinaţii elene, Uber a venit vara aceasta cu o nouă strategie: un serviciu de transport al călătorilor pe apă. Ce este Uber Boat şi de ce a ales compania Insula Vânturilor pentru a-l lansa?

Mykonos este o destinaţie turistică populară, cunoscută pentru plajele sale frumoase, viaţa de noapte vibrantă şi peisajele pitoreşti. E o destinaţie care atrage milioane de vizitatori în fiecare an. În plus, geografia insulei, înconjurată de Marea Egee, o face o locaţie ideală pentru a oferi servicii cu barca, permiţând turiştilor să exploreze coasta insulei şi să viziteze plajele din apropiere sau insulele mai mici”, descrie Iwona Kruk, communications lead Central and Eastern Europe la Uber, principalele motive care au stat la baza alegerii insulei elene pentru lansarea Uber Boat.

Pe aripile vântului şi ale distracţiei

Aleasă ca destinaţie de vacanţă atât de europeni cât şi de călători de pe alte continente, mai ales de americani, dornici de o scurtă evadare în însorita Grecie, Mykonos atrage an de an deopotrivă turişti „de rând” cât şi renumiţi milionari şi miliardari, fie ei vedete, oameni de afaceri şi nu numai, veniţi aici din toate colţurile lumii pentru peisaje, intimitatea oferită de mica insulă şi mai ales pentru viaţa de noapte. Poveştile şoferilor de Uber care te plimbă pe drumurile stâncoase ori te iau sau te duc la micul aeroport, singurul între atâtea helipaduri pe care aterizează elicoptere purtând vizitatori ce vor confort şi să îşi păstreze anonimatul sunt fabuloase, căci la urechile lor ajung multe şi în oglinda retrovizoare văd şi mai multe. Aşa am aflat că Elon Musk a vizitat cândva Insula Vânturilor, aşa cum mai e poreclită Mykonos, parte a Cicladelor, şi a lăsat nu mai puţin de 50.000 de euro bacşiş la restaurantul unde a mâncat întreaga săptămână. Mit sau realitate, tipsul ar fi fost unul pe măsura preţurilor găsite la faţa locului, dar şi a oaspetelui.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO