Business Internaţional

Business MAGAZIN. În ciuda prognozelor bune şi a optimismului realitatea rămâne aceeaşi: Pericolul ca SUA să intre în recesiune chiar din acest an nu a trecut. Riscurile şi problemele care planează asupra economiei americane transformă încetinirea economică doar într-o problemă de timp

Business MAGAZIN. În ciuda prognozelor bune şi a...

Autor: Iulian Tenchiu

02.10.2023, 12:50 2165

Când toată lumea se aşteaptă la o aterizare uşoară, pregătiţi-vă pentru impact. Aceasta este lecţia istoriei economice recente - şi este o lecţie incomodă pentru SUA în acest moment, scrie CNBC.

O vară în care inflaţia a avut o tendinţă de scădere, locurile de muncă au rămas numeroase, iar consumatorii au continuat să cheltuiască a întărit încrederea  că cea mai mare economie a lumii va evita recesiunea.

Un acord de ultimă oră pentru a evita un o oprire a activităţii guvernului a îndepărtat un risc imediat în viitor. Dar o grevă majoră în sectorul auto, reluarea rambursării împrumuturilor studenţeşti şi o nouă oprire a activităţii guvernului care ar putea să revină după expirarea acordului provizoriu privind cheltuielile ar putea reduce cu uşurinţă un punct procentual din creşterea PIB-ului în trimestrul al patrulea.

Pe lângă aceste probleme şi riscuri se adaugă şi alte forţe care acţionează asupra economiei - de la reducerea economiilor din pandemie la creşterea ratelor dobânzilor şi acum şi a preţurilor petrolului - iar impactul combinat ar putea fi suficient pentru a face ca SUA să intre într-o recesiune încă din acest an.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO