Mexicul este despre sălbăticie şi natură, resorturi şi lux, cultură şi civilizaţie, istorie şi arhitectură, cât şi gastronomie, toate luate împreună sau separat. Peninsula Yucatan, una dintre cele mai vizitate zone din Mexic, adună în acelaşi loc istoria bogată şi plină de mister a mayaşilor, o gastronomie plină de culoare şi gust, cât şi sălbăticia naturii care reuşeşte să coexiste cu luxul resorturilor. Mexicul reuşeşte să surprindă şi îi învaţă pe turişti, în primul rând, lecţia recunoştinţei.
Mexicul a dat lumii tequila, mariachi, Frida Kahlo, Dia de los Muertos şi lista poate continua. Aflat la peste 10.000 de kilometri de România, Mexicul pare o destinaţie prea îndepărtată şi, poate, mai puţin cunoscută pentru românii doritori de aventuri şi vacanţe exotice. Mexicul este o ţară a puternicelor contraste, unde polii opuşi funcţionează într-o armonie greu de înţeles pentru un european a cărui trai se bazează pe uniformitate. Cu un sistem public de sănătate pentru care europenii ar protesta şi cu un sistem de învăţământ pe care occidentalii nu şi-l pot închipui, mexicanii reuşesc ca la finalul zilei să se bucure, să danseze în piaţeta centrală a oraşului, să cânte şi să zâmbească cu gura până la urechi. Dincolo de lecţiile de istorie şi cultură, Mexicul îi învaţă pe turiştii care vin din ţările cele mai dezvoltate ale lumii cum să se bucure mult pentru puţin. Mexicul îi învaţă pe turişti, în primul rând, lecţia recunoştinţei. Şi nu este singura.
Mexicul este ţara contrastelor, oferind turiştilor capacitatea de a-i surprinde din punct de vedere cultural, istoric, gastronomic, natural, arhitectural şi multe altele, ceea ce a atras tot mai mulţi turişti europeni, inclusiv români, în ultimii ani.
Destinaţie exotică, termen înţeles şi prin prisma elementelor naturale, cât şi din perspectiva luxului pe care marile oraşe le poate oferi, Mexicul impresionează.
Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro