Business Internaţional

Business Magazin. Cine este Ethan Walden Brown, unul dintre cei mai creativi oameni de business din lume, cel care vrea să cucerească lumea cu produsele de carne alternativă Beyond Meat: Totul a pornit de la păstăile de soia

Business Magazin. Cine este Ethan Walden Brown, unul...

Autor: Andra Stroe

16.01.2022, 18:01 208

În urmă cu doar 12 ani, Ethan Brown a pariat pe o industrie aflată acum în plin avânt: produsele din carne alternativă. Aşa a apărut Beyond Meat, prezentă astăzi în 80 de ţări.

Ethan Walden Brown s-a născut în 1971 şi a crescut în apropiere de Washington, petrecând o parte din copilărie într-o fermă din Maryland. El a urmat cursurile Connecticut College, obţinând ulterior o diplomă de master din partea Şcolii de Politici Publice din cadrul Universităţii din Maryland, fondată de tatăl său, Peter. A absolvit totodată şi un MBA la Universitatea din Columbia.

O vreme, Brown a servit ca vicepreşedinte al consiliului pentru Asociaţia Naţională a Hidrogenului. În 2009, antreprenorul a avut ocazia să viziteze un centru de cercetare din cadrul Universităţii din Missouri, care făcea o serie de experimente pentru a descoperi noi utilităţi ale păstăilor de soia – o bogată resursă agricolă profesorii respectivului stat. Aici i-a întâlnit pe Fu-hung Hsieh şi pe Harold Huff, care lucrau la o tehnologie cu ajutorul căreia să poată replica textura cărnii folosind proteinele din plante. Antreprenorul a decis să achiziţioneze licenţa de procesare şi, în acelaşi an, a pus bazele Beyond Meat.

El este, de asemenea, director al The PLANeT Partnership, joint venture-ul dintre Beyond Meat şi PepsiCo.

În 2014, Brown a fost inclus în topul 1.000 Cei mai creativi oameni din business, realizat de Fast Company. La patru ani distanţă, a fost premiat de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu pentru munca de a reduce dependenţa consumatorilor de produse de origine animală, la categoria „ştiinţă şi inovaţie”. A primit, de asemenea, un loc în clasamentul Bloomberg, 50 Most Influential.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO