Business Internaţional

Business MAGAZIN. Marea Britanie rămâne fără case pentru oamenii săi: Ţara s-a lovit de o penurie de locuinţe, după ce ani la rând şantierele au ratat toate ţintele propuse pentru a rezolva problema. Singurii câştigători ai crizei sunt politcienii care au transformat şantierele blocate în teren de război, iar oamenii rămaşi fără alternative în spectatori

Business MAGAZIN. Marea Britanie rămâne fără case...

Autor: Iulian Tenchiu

18.02.2024, 16:10 153

Marea Britanie se confruntă cu o penurie de locuinţe, iar aceasta riscă să se agraveze şi mai mult în următorii ani. Analiştii sunt de părere că naţiunea s-ar putea lovi de o criză care să aducă deficitul de locuinţe la 100.000 de la an la an, după ce guvernele locale au rămas fără bani cu care să ridice case, scrie Bloomberg.

Singurii câştigători din criza locuinţelor au ieşit politicienii. În urmă cu mai bine de patru ani, Partidul Conservator aflat la guvernare s-a angajat să construiască 300.000 de locuinţe noi pe an, un obiectiv pe care nu a reuşit să-l atingă în niciun an. Partidul Laburist, care conduce în sondaje, a egalat efectiv acest obiectiv, promiţând în octombrie să construiască 1,5 milioane de locuinţe în cinci ani, în cazul în care va ajunge la putere.

Promisiunile de campanie ale celor de la putere sună bine, dar chiar şi dacă s-ar transforma în realitate, tot nu ar fi suficient. Ţara va trebui să facă un efort serios pentru a face faţă crizei, care presupune ridicarea a cel puţin 400.000 de locuinţe pe an, pentru a face faţă creşterii populaţiei – mai ales pe fondul imigraţiei – dar şi pentru a acoperi golul lăsat de cele 300.000 promise anterior de conservatori şi laburişti.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO