Business Internaţional

Business MAGAZIN. Revoluţia pieţei muncii pleacă din Japonia: O mare companie comercială dă mână liberă angajaţilor să se lanseze pe YouTube pentru a-şi îngroşa conturile

Business MAGAZIN. Revoluţia pieţei muncii pleacă din...

Autor: Iulian Tenchiu

06.02.2023, 13:26 158

Mitsui & Co a relaxat restricţiile privind joburile secundare, pentru ale permite angajaţilor să urmeze şi alte cariere, cum ar fi cea de youtuber, pentru a păstra angajaţii tineri, care cer un program de lucru şi reguli mai flexibile, scrie Bloomberg.

„Mitsui & Co a ridicat interdicţia privind joburile secundare şi va permite de acum angajaţilor săi să câştige bani şi în altă parte”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, a treia ca mărime din ţară.

Măsura adoptată reflectă o tendinţă a companiilor de a se conforma în ceea ce priveşte implementarea unor condiţii de muncă mai flexibile, pentru a atrage forţa de muncă tânără, atât de necesară într-o ţară în care declinul demografic s-a accentuat puternic.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO