Business Internaţional

Business MAGAZIN. Ţara europeană unde criza economică a început să „muşte” deja din buzunarele cetăţenilor. Gospodăriile sărăcesc într-un ritm alert şi rămân în urma vecinilor pe măsură ce creşterea economică şi productivitatea scad vertiginos

Business MAGAZIN. Ţara europeană unde criza economică...

Autor: Iulian Tenchiu

04.12.2023, 12:16 6259

Cincisprezece ani de stagnare economică i-au sărăcit semnificativ pe britanici. În medie, o gospodărie îşi permite să cheltuiască cu aproape 10.000 de euro mai puţin decât vecinii din Franţa şi Germania, scrie Bloomberg.

Cercetătorii au propus măsuri radicale de stimulare a productivităţii prin reducerea decalajului de bogăţie dintre oraşele britanice, promovarea exporturilor de servicii şi creşterea investiţiilor publice.

„Marea Britanie se confruntă cu un declin economic care s-a întins pe 15 ani şi cu o creştere a productivităţii aflată la jumătate din rata înregistrată în alte economii avansate”, arată raportul „Economy 2030 Inquiry” realizat de Resolution.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO