Business Internaţional

Business MAGAZIN. Un nou rai al miliardarilor prinde contur: Abu Dhabi s-a transformat încet dar sigur în paradisul unde super-bogaţii îşi duc averile departe de taxele şi ochii guvernelor

Business MAGAZIN. Un nou rai al miliardarilor prinde...

Autor: Iulian Tenchiu

17.12.2023, 10:55 1321

Timp de decenii, mulţi dintre cei mai bogaţi oameni din lume au ales să-şi protejeze activele în locaţii de peste mări, de la Insulele Cayman la Elveţia şi Insulele Virgine. Dar un nou centru de bogăţie devine extrem de popular printre miliardari - emiratul Abu Dhabi, scrie Bloomberg.

Cel mai bogat om din domeniul criptomonedelor, Changpeng "CZ" Zhao, familia Adani din India, regele fondurilor speculative Ray Dalio şi magnatul rus al oţelului Vladimir Lisin se numără printre zecile de miliardari care au înfiinţat în acest an societăţi cu scop special în centrul financiar internaţional din Abu Dhabi, potrivit unei analize a sute de înregistrări corporative din Emiratele Arabe Unite.

Peste 5.000 de SPV-uri( Special Private Vehicle – entitate creată de o companie, cu active şi statut juridic propriu)există acum în Abu Dhabi Global Market, faţă de doar 46 în 2016, potrivit datelor compilate de M/HQ, o firmă de consultanţă în domeniul averilor care se numără printre liderii în înfiinţarea acestora.

Popularizate de Michael Milken, regele obligaţiunilor de tip junk bond, la sfârşitul anilor 1980, SPV-urile sunt entităţi juridice separate care au devenit structurile preferate de persoanele cu averi mari care doresc să îşi izoleze riscurile financiare.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO