Business Internaţional

Business Magazin. Unde trăiesc ultrabogaţii lumii?

Business Magazin. Unde trăiesc ultrabogaţii lumii?

Autor: Business Magazin

10.04.2022, 14:42 3176

Pandemia, tensiunile geopolitice şi lanţurile de aprovizionare au aruncat lumea în haos, dar aceasta nu i-a împiedicat pe ultrabogaţii lumii, cei cu active nete de peste 30 de milioane de dolari, să îşi sporească averile. Unde se află cei mai mulţi dintre ei şi cum a evoluat numărul lor?

♦Œ Potrivit Knight Frank, numărul ultrabogaţilor lumii a crescut cu 9,3% între 2020 şi 2021.

♦ Preţurile ridicate ale activelor şi boomul din real state sunt motoarele creşterii numărului acestora, alături de scăderile dobânzilor în pandemie, potrivit Knight Frank. Cu un cost mai redus al împrumuturilor, ultrabogaţii şi-au cumpărat mai multe active şi au investit în active financiare – în medie, ei deţin 2,9 proprietăţi.

♦Ž FMI prezice că revenirea post-pandemie va fi robustă - însă, criza din Ucraina vine cu riscuri semnificative asupra economiei globale, cu efecte mai ales asupra inflaţiei şi pieţelor financiare.

♦ Rusia contribuie, de pildă, cu 12% la producţia de petrol a lumii, un element cheie din spatele inflaţiei. În acelaşi timp, Ucraina furnizează 90% din neonul american, un element esenţial în producţia de semiconductori, aspect care ar putea influenţa în continuare lanţurile de aprovizionare.


VEZI AICI INFOGRAFICUL 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO