Business Internaţional

Business MAGAZIN. Vântul crizei a început să bată puternic în buzunarele Europei: Zilele în care se băgau bani grei în vacanţe apun încet. Explozia costului vieţii în regiune îi forţează pe europeni să taie din banii de concediu pentru a-şi putea plăti facturile

Business MAGAZIN. Vântul crizei a început să bată...

Autor: Iulian Tenchiu

18.11.2022, 14:49 542

Europenii au început să-şi reducă semnificativ bugetele de vacanţe şi călătorii pe măsură ce creşterea costului vieţii a început să-şi pună amprenta pe buzunarele lor, scrie Bloomberg.

Conform datelor şi analizelor realizate de Trivago, majoritatea europenilor vor căuta în perioada noiembrie-ianuarie să taie din banii de vacanţă şi deci să rezerve hoteluri mai ieftine, să facă călătorii mai scurte şi să vâneze orice reducere disponibilă.

O astfel de schimbare ar favoriza în principal companiile aeriene low-cost, precum Ryanair, care au de câştigat dintr-o recesiune, în contextul în care oamenii cu bani din ce în ce mai puţini vor opta pentru variante accesibile.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO