Business Internaţional

Business MAGAZIN. Vladimir Putin începe decapitările după rateurile din Ucraina: „Generalul Armagheddon”, care trebuia să întoarcă soarta războiului, a fost demis după luni întregi de eşecuri militare şi pierderi grele sub comanda sa

sursa foto: Hepta

sursa foto: Hepta

Autor: Iulian Tenchiu

12.01.2023, 12:45 611

Serghei Surovikin cunoscut şi sub numele de „Generalul Armagheddon”, a fost înlocuit după trei luni la conducerea armatei ruse, pe fondul unui şir de eşecuri pe câmpul de luptă şi pierderi grele în rândul soldaţilor ruşi, scrie Finacial Times.

Atunci când a fost numit în funcţia de conducere în octombrie, se aştepta ca Surovikin, să redreseze războiul în favoarea Rusiei prin tacticile brutale dezvoltate în timpul conducerii sale a forţelor ţării în Siria.

Aceasta nu este prima remaniere suferită de un oficial de la vârful armatei ruseşti în contextul războiului. Putin s-a răzgândit cu privire la Surovikin după ce în doar trei luni el a reuşit să piardă teren pe fondul unei contraofensive ucrainene şi a provocat un val uriaş de furie în Rusia după ce sub comanda sa au murit zeci de recruţi mobilizaţi într-o cazarmă din estul Ucrainei.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO