Business Internaţional

Campania de vaccinare din Statele Unite creează controverse: Mai mulţi oameni de ştiinţă au demisionat după anunţarea celei de-a treia doze de vaccin

Campania de vaccinare din Statele Unite creează...

Autor: Andrei Şerbănescu

17.09.2021, 08:00 162042

Doi oameni de ştiinţă de top care şi-au anunţat recent retragerea din supravegherea producţiei de medicamente din SUA au criticat sever iniţiativa guvernului de a administra cea de-a treia doză de vaccin, scrie Financial Times.

Philip Krause şi Marion Gruber, doi oameni de ştiinţă care au demisionat în urmă cu două săptămâni de la FDA (Food and Drug Administration), se numără printre autorii unei critici zdrobitoare cu privire la cea de-a treia doză de vaccin, publicată luni în The Lancet.

Articolul, care susţine că doveziile ştiinţifice nu justifică încă acordarea unei doze suplimentare de vaccin cu mesager ARN, oferă o perspectivă asupra tensiunilor interne din administraţia Biden. Problemele au luat naştere odată cu decizia Casei Albe de a adminsitra cea de-a treia doză de vaccin.

Lucrarea avertizează: „Dovezile actuale nu par să arate necesitatea unei doze suplimentare pentru majoritatea oamenilor”. Studiul susţine necesitatea vaccinării mai întâi a persoanelor cu probleme de sănătate care nu au primit nicio doză.

Administraţia Biden a anunţat luna trecută că intenţionează să ofere cetăţenilor o a treia doză de vaccin după ce studiile au arătat eficacitatea în scădere a acestora. Cu toate acestea, anunţul a fost făcut înainte ca Pfizer sau Moderna să ceara autorizarea unei doze suplimentare.

În urma anunţului, mai mulţi cercetători şi-au dat demisia, printre care şi Krause şi Gruber. Aceştia şi-au declarat nemulţumirea referitoare la modul în care autoritatea de reglementare a fost subminată în această decizie şi în alte câteva decizii cheie.

FDA a declarat: „După cum s-a menţionat şi în articol, opiniile autorilor nu reprezintă punctele de vedere ale agenţiei”.

În prezent, FDA se află în discuţii cu Pfizer şi Moderna despre modul în care doza suplimetară de vaccin va fi aplicată populaţiei.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO