Business Internaţional

Cântăreţul cu cele mai multe discuri vândute în SUA. L-a depăşit pe Elvis

Cântăreţul cu cele mai multe discuri vândute în SUA....

Autor: Florin Badescu

14.01.2015, 16:12 927

Odată cu vânzările înregistrate pentru noul său album, Garth Brooks, în vârstă de 52 de ani, a vândut până în prezent 135 de milioane de discuri, depăşindu-l pe Elvis Presley, regele rock'n'roll-ului, care a vândut de-a lungul carierei sale 134,5 milioane de discuri în Statele Unite ale Americii.

Garth Brooks, care a lansat în 2014 un nou album, "Man against Machine", după o pauză de peste 10 ani în carieră, rămâne însă departe de recordul absolut stabilit de The Beatles, care este grupul cu cel mai mare număr de discuri vândute pe teritoriul american.

Potrivit Recording Industry Association of America (RIAA), rockerii din Liverpool au vândut în Statele Unite peste 178 milioane de discuri.

Moştenitorii lui Elvis Presley, decedat în 1977, contestă însă cifrele oficiale, care ţin cont doar de albumele vândute, nu şi de single-uri. Or, Elvis Presley şi-a lansat unele dintre cele mai renumite single-uri ale sale începând din anii 1950 pe discuri de 45 de turaţii.

În topul artiştilor şi trupelor care au vândut cele mai multe albume urmează Led Zeppelin, Eagles, Billy Joel, Michael Jackson, Pink Floyd, Elton John şi Barbra Streisand.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO