Business Internaţional

Care au fost primele slujbe ale celor mai bogaţi miliardari din lume

Care au fost primele slujbe ale celor mai bogaţi...
10.09.2014, 16:24 733

Majoritatea oamenilor care acum câştigă o mulţime de bani, se deplasează cu avioanele, iahturile şi vapoarele personale – şi au propriul imperiu al afacerilor – au pornit în viaţă, ca în filme, cu o slujbă de nimic. Iată aşadar cum au câştigat primii bani 10 miliardari celebri ai lumii.

Kevin Plank

Avere: 1,7 miliarde dolari

Prima slujbă: tundea gazonul

Kevin Plank conduce compania Under Armour, care este considerată lider în producţia a câtorva linii de accesorii sport pe plan internaţional. Plank şi-a câştigat primii bani la 10 ani, tunzând gazonul vecinilor săi din Maryland. În timpul verii, câştiga 10-30 de dolari de peluză, făcând în jur de 150 de dolari pe săptămână. A trecut de la întreţinerea gazonului la vânzarea de brăţări, iar în curând a avut ideea cu Under Armour, care a devenit populară şi l-a transformat rapid în miliardar.

Giorgio Armani

Avere: 8,5 miliarde dolari

Prima slujbă: asistent fotograf

Armani visa la o carieră în domeniul medicinii, dar din cauza notelor proaste, a ales calea armatei. Cu toate acestea, prima lui slujbă a fost într-un magazin din Milano, ca asistent fotograf. Prin altele, trebuiă să aranjeze manechinele din vitrină. Curând, a fost promovat, lucrând în departmentul de achiziţii al magazinului, unde a învăţat multe lucruri despre casele de modă, înainte de a înfiinţa propria afacere de miliarde.

Michael Bloomberg

Avere: 31 miliarde dolari

Prima slujbă: parca maşinile altora

Michael Bloomberg, primarul New York-ului, provine dintr-o familie săracă, tatăl său având slujba de contabil. Prima lui slujbă consta în parcarea maşinilor la Harvard şi John Hopkins, în timp ce studia aici. Mai apoi, s-a angajat pe Wall Street înainte de a deschide Bloomberg L.P, despre care se spune că a stârnit o revoluţie în sistemul de securitate al informaţiilor pe plan mondial.

Citiţi articolul integral pe Apropo TV. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO