Business Internaţional

Care este cel mai căutat talent din lume, pe care toate companiile îl vânează cu disperare, şi pentru care sunt dispuse să plătească salarii astronomice

Care este cel mai căutat talent din lume, pe care toate...

Autor: Business Magazin

02.12.2023, 08:42 655

Companiile au nevoie tot mai mare de oameni specializaţi în securitate cibernetică, acesta fiind jobul pentru care cererea a explodat şi nu dă semne de temperare. Având în vedere că tot mai multe companii se mută în online, atacurile cibernetice sunt în creştere şi devin din ce în ce mai complexe. FBI a înregistrat o creştere de 300% a numărului de infracţiuni cibernetice raportate de la începutul pandemiei, scrie CNBC.

Pe măsură ce ameninţarea atacurilor cibernetice creşte, creşte şi cererea de experţi în securitate cibernetică.

Salariul mediu pentru multe locuri de muncă în domeniul securităţii cibernetice depăşeşte 100.000 de dolari. Potrivit BLS, salariul mediu pentru analiştii în domeniul securităţii cibernetice este de 112.000 de dolari, în timp ce salariul mediu pentru managerii în domeniul securităţii cibernetice este de 164.070 de dolari.

În prezent, există aproape 600.000 de locuri de muncă neocupate în domeniul securităţii cibernetice în SUA şi aproximativ 3,5 milioane de posturi vacante la nivel global, spune Lisa Gevelber, director de marketing al Google pentru America, citând o cercetare recentă a Cybersecurity Ventures.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24