Business Internaţional

Care este noul domeniu unde miliardarul Bill Gates face investiţii masive după ce o nouă companie înfiinţată de el a strâns un miliard de dolari. El intră într-o cursă cu Rusia şi China

Care este noul domeniu unde miliardarul Bill Gates face...

Autor: Åžtefan Stan

23.03.2024, 08:42 400

TerraPower, o companie fondată de Bill Gates, a declarat că intenÅ£ionează să înceapă să construiască în iunie în SUA prima dintr-o nouă generaÅ£ie de centrale nucleare, alăturându-se astfel unei curse cu rivalii ruÅŸi ÅŸi chinezi pentru a dezvolta ÅŸi exporta reactoare cu costuri mai mici, scrie FT. 

Chris Levesque, directorul executiv al TerraPower, a declarat pentru Financial Times că societatea va solicita luna aceasta autorităţilor de reglementare americane o autorizaţie de construcţie pentru reactorul său, care este răcit cu sodiu lichid în loc de apă.

El a declarat că reactoarele companiei, sub marca Natrium, ar putea fi construite pentru aproximativ jumătate din costul reactoarelor standard răcite cu apă, care au fost piatra de temelie a industriei energiei nucleare de la mijlocul secolului al XX-lea.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO