Business Internaţional

Cât va cheltui Amazon pentru bonusurile de sărbători ale angajaţilor: Compania le va oferi muncitorilor din „prima linie” aproximativ 500 de milioane de dolari, după ce a angajat anul acesta peste 400.000 de oameni

Cât va cheltui Amazon pentru bonusurile de sărbători...

Autor: Eduard Ivanovici

30.11.2020, 20:10 169

Gigantul american Amazon va cheltui 500 de milioane de dolari pentru bonusurile angajaţilor din „prima linie” pentru a le recunoaştere eforturile depuse în perioada sărbătorilor de iarnă, anunţă CBS News.

Anunţul vine în condiţiile în care compania şi alţi mari retaileri au devenit ţinta unui val de controverse după ce au ridicat sporurile de risc ale angajaţilor care lucrează în timpul pandemiei de COVID-19.

Astfel, bonusurile angajaţilor cu normă întreagă vor ajunge până la 300 de dolari, în timp ce angajaţii part-time vor primi 150 de dolari dacă rămân în cadrul firmei de-a lungul ultimei luni a anului.  

Compania lui Jeff Bezos deţine la nivel global o forţă de muncă de 1,2 milioane de oameni, dintre care au fost angajaţi doar în 2020 circa 430.000, potrivit The New York Times.

Retailerul a profitat din plin în urma perioadei de carantină din Statele Unite. Amazon estimează că veniturile din ultimul trimestru pot ajunge până la 121 de miliarde de dolari. În T3, nivelul veniturilor a depăşit 96 de miliarde de dolari, cu 26 de miliarde mai mult decât aceeaşi perioadă de anul trecut.

Spre sfârşitul lunii martie, Bezos a lansat un fond de susţinere în valoare de 25 de milioane de dolari pentru susţinerea angajaţilor care lucrează în timpul restricţiilor impuse pe fondul coronavirusului. Pe atunci, compania oferea posibilitatea publicului de a dona orice sumă pentru a susţine curierii şi muncitorii din depozite.

Conform Bloomberg Billionaires Index, Jeff Bezos este cel mai bogat om din lume, cu o avere de 187 de miliarde de dolari, înregistrând anul acesta un plus de 72 de miliarde, creştere depăşită doar de şeful Tesla Elon Musk, a cărui avere s-a majorat în 2020 cu 115 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO