Business Internaţional

Cât mai câştigă cel mai bine plătiţi fotbalişti din lume

Cât mai câştigă cel mai bine plătiţi fotbalişti din lume

David Beckham are veni­turi anuale de 30,6 mil. euro

Autor: Bogdan Cojocaru

23.12.2011, 00:04 1121

Englezul David Beckham, cu veni­turi de 30,6 mil. euro, în care intră sala­riul anual, primele şi încasările din con­tractele de publicitate, s-a plasat anul tre­cut pe primul loc în clasamentul Forbes al celor mai bine plătiţi fotbalişti ai lumii.

Jucătorul echipei Los Angeles Galaxy are un salariu anual de peste 4 mil. euro, care ar trebui să rămână ne­schimbat la venirea lui la clubul francez PSG, prevăzută pentru luna ianuarie, scrie Le Figaro. Clubul parizian i-ar fi promis un salariu brut de 800.000 euro pe an (suma nu include primele), cu mult mai mare decât cel de 500.000 de euro al lui Yoann Gourcuff, în prezent cel mai bine plătit jucător din Ligue 1.

Cristiano Ronaldo a avut venituri de 29 mil. euro în 2010. Real Madrid îi plă­teşte anual 13 mil. euro, la care se ada­ugă primele şi veniturile din publi­citate.

Lionel Messi a ocupat anul trecut locul trei în top, cu venituri de 24,4 mil. euro. De două ori câştigătorul Balonului de Aur, iar anul acesta doar nominalizat, jucătorul lui FC Barcelona are un salariu de 11 mil. euro. Mărcile pe care le repre­zintă, în principal Adidas, Ko­nami, Audemars Piguet, Chery şi Air Europa, îi aduc un plus de 9 mil. euro la venituri.

Ricardo Kaka, jucătorul brazilian al lui Real Madrid, a băgat în buzunar 19 mil. euro. Clubul îi plăteşte 10 mil. euro, iar jucătorul profită şi de popularitatea jocului FIFA (peste 100 mil. unităţi vân­dute), cu care este asociat.

Ronaldinho, din ianuarie jucătorul clu­bului brazilian Flamengo, a încasat de la AC Milan 7,5 mil. euro pe an. Pri­mele şi publicitatea i-au adus veni­turile la 18,3 mil. euro în 2010. De la noul lui club Ronaldinho încasează 9 mil. euro pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO