Business Internaţional

CE avertizează că va ataca whiskeyul american dacă SUA pornesc un război al oţelului

CE avertizează că va ataca whiskeyul american dacă SUA...

Autor: Bogdan Cojocaru

10.07.2017, 00:00 386

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a spus că UE va reacţiona cu contramăsuri în doar câteva zile dacă preşedintele Donald Trump acţionează pentru a proteja industria americană a oţelului, scrie The Guardian.

Într-unul dintre cele mai serioase avertismente emise de CE în contextul în care cresc riscurile unui război comercial cu SUA, Juncker a declarat că UE este „într-o dispoziţie de luptă ridicată“. Printre ţinte s-ar număra exporturile americane de whiskey. „Nu vreau să spun în detaliu ce facem. Dar ce aş vrea să vă spun este că în câteva zile «nu ne trebuie două luni pentru aceasta» putem reacţiona cu contramăsuri“, a spus preşedintele G20 la summitul G20 de la sfârşitul săptămânii trecute.

Încurajată de acordul de comerţ liber semnat săptămâna trecută cu Japonia, UE este hotărâtă să apere sistemul comercial multilateral, oficialii avertizând Washingtonul să nu acţioneze contra industriilor oţelului din Germania sau China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO